Het kan gebeuren dat je niet lekker in je vel zit in je werk. Je hebt niet zoveel zin in je werk, je energie is ver te zoeken, je samenwerking met collega’s loopt stroef en je krijgt er maar geen vinger achter waarom dit gebeurt. Coaching kan je helpen om deze ‘neerwaartse spiraal’ te doorbreken.

We stellen samen bij de start van een coachtraject jouw concrete leerdoelen vast en het aantal coachgesprekken. Ook bespreken we in welke vorm de coaching zal plaatsvinden: vanuit mijn eigen coachruimte, ‘on the job’ of in een combinatie daarvan. Tijdens de coachsessies kan ik oefeningen inzetten die hun oorsprong vinden in Systemisch werk, Transactionele Analyse en NLP.

Bij coaching on the job draait de coach mee in de dagelijks werkzaamheden van de coachee. Het is een krachtige maar ook confronterende manier van coachen. Confronterend in de zin dat de coach direct reageert op dat wat de coachee doet, niet op wat hij zou willen doen. Dat is tegelijkertijd het krachtige van coachen op de werkplek zelf: de realiteit is het uitgangspunt en van daaruit worden verbeterstappen benoemd.

Ook is een koppeling van coaching aan een training of opleidingstraject, zoals het persoonlijk leiderschapsprogramma 360GradenIK, mogelijk.